Simskola

Välkommen till Bus & Bad

Lite annorlunda men mycket bättre.

För att kunna lära sig simma måste barnen trivas och vara trygga i vattnet. När man bara är 5år så är det oftast lättare om mamma, pappa eller någon annan de litar på får vara med i vattnet.

Då får barnet en vuxens uppmärksamhet och hjälp med övningarna hela tiden, vilket gör att simskolan blir mycket mer effektiv än en ”vanlig” simskola med en ledare och 10-15 barn.

I Eskilstuna är föräldrarna med i vattnet på nybörjarkurserna med barn under 6 år.När barnet fyllt 6 år så kan man välja att vara med barnet i vattnet eller inte. I alla fortsättningskurser jobbar vi utan föräldrar. i Enköping är föräldrarna alltid med i vattnet.

Våra instruktörer är alltid med i vattnet och hjälper varje barn utifrån just deras förkunskaper och behov.

Det är också mycket lättare att lära barn simma om de inte fryser så därför så har våra bassänger en temperatur på minst 32-34 grader i Enköping och 30-34 grader i Eskilstuna.

Förkunskaper: Vi rekommenderar att barnen har kunskaper motsvarande "Baddaren Blå"

Baddaren blå

Bubbla: Märkestagaren ska andas in, hålla andan och blåsa ut under vattnet. Upprepas fem gånger.


Doppa: Märkestagaren ska doppa huvudet under vattnet fem gånger.


Glida: Glid i vattnet 5 sekunder med framsträckta och raka armar, ansiktet ska vara under vattenytan. Frånskjut får göras och provet kan utföras där märkestagaren bottnar. Handstöd med platta får användas. Upprepas fem gånger.